Word supporter

Jaarverslag 2022

Voorwoord

Hoe houden we de gezondheidszorg hoogwaardig en toegankelijk voor alle lagen van de bevolking en alle ziektebeelden? Hoe kunnen we daarin het beste samenwerken binnen SGF verband? Het zijn ingrediënten voor het SGF meerjarenplan 2023-2030 dat in 2022 is goedgekeurd in de ALV. Dat plan is relevanter dan ooit, in een tijd waarin het vertrouwen in de overheid elk jaar daalt. Uit eigen onderzoek blijkt dat gezondheidsfondsen door Nederlanders gezien worden als betrouwbare organisaties die kunnen inspringen op zaken die de overheid laat liggen of niet kan oppakken. Lees meer.

Michael Rutgers, voorzitter Samenwerkende Gezondheidsfondsen

Onze missie

Gezondheidsfondsen zijn niet weg te denken als partner van een gezonde samenleving. In nauwe samenwerking met patiënten, (zorg)professionals, onderzoekers en het bedrijfsleven financieren wij onderzoek en innovatie. Met onze communicatiekracht bereiken gezondheidsfondsen een groot publiek en vragen wij aandacht voor langer gezond leven voor iedereen in Nederland.

Over de samenwerkende gezondheidsfondsen

De Vereniging Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) bestaat uit 22 gezondheidsfondsen die werken aan het voorkomen, genezen en behandelen van ziekten. Samen zetten we ons in voor ziekteoverstijgende onderwerpen zoals preventie, kwaliteit van leven, immunologisch onderzoek en proefdiervrije innovaties. Daarnaast draagt SGF als verbinder en agendasetter bij aan een samenleving waarin mensen gezonder leven, de best mogelijke behandeling krijgen en optimaal participeren.

Groot netwerk

Een groot netwerk van fondsen in het gezondheids- en onderzoeksveld, de maatschappij, de politiek en het bedrijfsleven.

5 miljoen donateurs

Een achterban van duizenden vrijwilligers en zo'n 5 miljoen donateurs.

€ 420 miljoen

Ruim €420 miljoen aan middelen die gezamenlijk bijeen worden gebracht

Lees het volledige jaarverslag

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of verzoeken?
Neem dan gerust contact met ons op.

secretariaat@gezondheidsfondsen.nl