Word supporter

Kom jij ook werken bij de Samenwerkende Gezondheidsfondsen?

Met elkaar hebben we één doel voor ogen: langer gezond leven voor iedereen in Nederland. Samen met onze partners werken we aan een samenleving waarin mensen gezonder leven, de best mogelijke behandeling krijgen en optimaal participeren. Wil jij bijdragen aan de gezondheid van Nederland? Kom bij ons werken!

Bekijk onze vacatures

Goed werkgeverschap

Als gezondheidsfondsen streven we naar een hogere ervaren kwaliteit van leven van onze achterban; mensen met een chronische aandoening, ziekte of mantelzorgrol. Maar ook van onze medewerkers. We geloven dat samenredzaamheid, juist op de werkvloer, het verschil kan maken. En bovendien zorgt voor een werkomgeving waarin het fijn is om te werken.

Wat bedoelen we met goed werkgeverschap? 
Vanuit de wetgeving zijn er verplichtingen waar je als werkgever aan moet voldoen. Als Samenwerkende Gezondheidsfondsen vinden we het belangrijk om als werkgever breder te kijken dan juridische verplichtingen. We geloven dat we als werkgever de taak hebben om te zorgen voor een gezonde werkplek, waar een veilige en prettige werksfeer heerst, waar aandacht is voor werkgeluk en waar collega’s met een chronische ziekte en/of (mantel)zorgtaak gewoon mee kunnen doen. SGF hecht waarde aan inclusief en sensitief werkgeverschap. Want juist personen met verschillende ervaringen en levenssituaties helpen ons om nog beter ons werk te kunnen doen.

Programma Kwaliteit van leven

Het aantal mensen met een chronische aandoening en werkende mensen met een mantelzorgrol zal voorlopig toenemen. Ruim de helft van de mensen met een chronische aandoening heeft nu geen werk. En een groot deel van het huidige verzuim is mantelzorg gerelateerd. Dat willen we veranderen. Een chronische aandoening of mantelzorgrol hoeft niet te leiden tot uitval op werk. Veel hangt af van de mate waarin men begrip en steun vanuit de werkomgeving ervaart. In ons Kwaliteit van leven-programma richten wij ons vooral op de werkgevers en de kracht van de sociale (werk)omgeving. We beginnen als 22 gezondheidheidsfondsen zelf onder het mom: Practice what you preach.

Lees meer

Hoe geven de Samenwerkende Gezondheidsfondsen vorm aan goed werkgeverschap?

Als Samenwerkende Gezondheidsfondsen willen we zelf het goede voorbeeld geven. In onze manier van werken vind je terug dat we belang hechten aan goed werkgeverschap en samenredzaamheid. We hebben een open cultuur, vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en dat relevante zaken bespreekbaar zijn. We cultiveren ontspanning en plezier door het organiseren van gezamenlijke activiteiten. Wij hebben een vertrouwenspersoon en wanneer er hulp nodig is zoeken wij altijd op maat met de medewerker naar de beste oplossing. We zijn benieuwd naar de achtergrond van onze (potentiële) medewerkers en denken graag mee in mogelijkheden over wat we elkaar kunnen bieden. Daarnaast stellen we beleid op dat samenredzaamheid bevordert. Denk daarbij aan het intern reglement en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onze verlofregeling, vitaliteitsbudget, meerkeuzesysteem en thuiswerk mogelijkheden zodat medewerkers zorgtaken beter kunnen combineren met werk. Maar denk ook aan integriteitsbeleid, gratis fruit op kantoor, goede pensioenvoorzieningen en verzekeringen.

Onze vacatures

Wil je graag voor de Samenwerkende Gezondheidsfondsen werken, maar staat jouw droomvacature er niet bij? Stuur dan jouw open sollicitatie inclusief CV naar secretariaat@gezondheidsfondsen.nl. Wie weet maak jij dan straks deel uit van het enthousiaste en gedreven team van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of verzoeken?

Neem dan gerust contact met ons op.

secretariaat@gezondheidsfondsen.nl