Word supporter

Kinderen inspireren met het goede voorbeeld

Kinderen kopiëren het gedrag van volwassenen. En gezond leven wordt een stuk makkelijker als je je voelt aangemoedigd, als het bereikbaar is en als gezond leven ook gewoon leuk wordt gemaakt. Daarom roepen wij bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties op om gezond leven aantrekkelijker, goedkoper en bereikbaarder te maken voor iedereen, ongeacht achtergrond of inkomen. Zodat het makkelijker wordt gemaakt om het gezonde voorbeeld te geven en ieder kind in Nederland de kans krijgt gezond en gelukkig op te groeien. En weet je dat jij als individu ook heel veel kunt betekenen voor de kinderen om je heen? En voor jezelf natuurlijk! Hieronder vind je heel veel voorbeelden van dingen die je zelf kunt doen. Thuis, op de sportclub, op school, op je werk. Want, goed voorbeeld, doet goed volgen.

 • Gezondheidstips en challenges van de gezondheidsfondsen De Gezonde Generatie is een initiatief van samenwerkende gezondheidsfondsen. Veel van deze gezondheidsfondsen hebben leuke gezondheids challenges en waardevolle tips die je helpen bij het gezonder maken of houden van je eigen leven en dat de mensen die je lief zijn. Met de meeste dingen kunnen kinderen ook gezond en gezellig meedoen. Want, vroeg geleerd is oud gedaan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:
 • De nationale suikerchallenge van het Diabetesfonds
  De zoutmeter van de Nierstichting
  De ommetje app van Hersenstichting
  De gezond leven tips en tools van de Hartstichting
  De kans op kanker verkleinen van KWF
  De ‘chill je moet al zoveel’ challenge of één van de andere challenges van MIND
  De ‘wat kan ik doen’ informatie voor ouders van het Longfonds
 • Tip jongeren in jouw omgeving om 2K40 te volgen2K40 is een community, gecreëerd voor en door jongeren. 2K40 maakt content op YouTube, TikTok en Insta die inspireert om gezond te leven en ervoor zorgt dat ze in 2040 de gezondste generatie ooit worden. Bekijk hier bijvoorbeeld de laatste aflevering van Challenge Jezelf of ga naar www.2K40.nl
 • Geef de supporter-wave door!Laat zien dat je supporter bent van de Gezonde Generatie en geef de online supporter-wave door! Download de digitale assets hieronder, deel jouw post met ‘supporter van de #gezondegeneratie’, tag ons (@gezondegeneratie) en nomineer drie anderen om óok supporter te worden.

Word supporter van de Gezonde Generatie

Onze laatste updates

Bekijk al ons nieuws

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

test gezondegeneratie@gezondheidsfondsen.nl