Word supporter

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap

Als gezondheidsfondsen streven we naar een hogere ervaren kwaliteit van leven van onze achterban; mensen met een chronische aandoening, ziekte of mantelzorgrol. Maar ook van onze medewerkers. We geloven dat samenredzaamheid, juist op de werkvloer, het verschil kan maken. En bovendien draagt dit bij aan een werkomgeving waar het fijn is om te werken.

Wat bedoelen we met goed werkgeverschap?

Vanuit de wetgeving zijn er verplichtingen waar je als werkgever aan moet voldoen. Als Samenwerkende Gezondheidsfondsen vinden we het belangrijk om als werkgever breder te kijken dan deze verplichtingen. We geloven dat we als werkgever de taak hebben om te zorgen voor een gezonde werkplek, waar een veilige en prettige werksfeer heerst. SGF hecht waarde aan inclusief en sensitief werkgeverschap. Want juist personen met verschillende ervaringen en levenssituaties helpen ons om nog beter ons werk te kunnen doen.

Waarom speciale aandacht voor medewerkers met een chronische aandoening en mantelzorgrol?

Het aantal mensen in Nederland met een chronische aandoening en werkende mensen met een mantelzorgrol zal voorlopig toenemen. Ruim de helft van de mensen met een chronische aandoening heeft nu geen werk. En een groot deel van het huidige verzuim is mantelzorg gerelateerd. Dat willen we veranderen en daarom werken we samen het verhogen van de arbeidsparticipatie in ons Kwaliteit van Leven programmaAls 22 gezondheidsfondsen kijken we ook naar onze eigen rol als werkgevers, onder het mom: Practice what you preach.

Klik hier voor meer informatie over het Kwaliteit van leven-programma

Hoe geven de Samenwerkende Gezondheidsfondsen vorm aan goed werkgeverschap?

Als Samenwerkende Gezondheidsfondsen willen we zelf het goede voorbeeld geven. In onze manier van werken vind je terug dat we belang hechten aan goed werkgeverschap. We hebben een open cultuur, vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en dat relevante zaken bespreekbaar zijn. We cultiveren ontspanning en plezier door het organiseren van gezamenlijke activiteiten. Wij hebben een vertrouwenspersoon en wanneer er hulp nodig is zoeken wij altijd op maat met de medewerker naar de beste oplossing.
We zijn benieuwd naar de achtergrond van onze (potentiële) medewerkers en denken graag mee in mogelijkheden over wat we elkaar kunnen bieden.
We helpen om werk en privé goed te combineren door flexibele werktijden, een verlofregeling en thuiswerk mogelijkheden. Op deze manier kunnen medewerkers met zorgtaken dit beter combineren met werk. Verder bieden we als Samenwerkende Gezondheidsfondsen goede arbeidsvoorwaarden en zorgen we voor een gezonde werkplek met onder andere een vitaliteitsbudget voor iedere medewerker en gratis fruit op kantoor.

Openstaande vacatures en werken bij de Samenwerkende Gezondheidsfondsen

Word jij onze nieuwe collega?

Op dit moment zoeken wij kandidaten voor:

Bekijk hier onze vacatures

Benieuwd naar wie wij zijn?

Hier een overzicht van ons team. 

Meer weten?

Neem contact op met onze HR-adviseur Laura Bierman.

secretariaat@gezondheidsfondsen.nl